Model: DD09214
Beschikbaarheid: Op voorraad
€5,63
Excl. BTW: €4,65

Beschikbare opties:

Ronde kwast/Patentpunt

Voor normale schilderwerkzaamheden.

Steel

Copenhagen Gold producten hebben een gewaxte houten steel van beukenhout. Deze houtsoort heeft als eigenschap dat het zeer robuust is en prettig in de hand ligt.

Bus

De volledig afgesloten dop van de Copenhagen Gold kwast is zodanig gemaakt dat hij naadloos aansluit op de steel. Hierdoor is er geen rand voelbaar bij het vasthouden van de kwast.

Twee-componentenlijm zorgt voor een goede hechting van de haren onderling en in de bus. Hierbij is de samenstelling van de lijm zeer belangrijk om te zorgen voor een juiste uitharding en juiste doordringing in de haren. Dit bepaalt voor een groot gedeelte de mate van haaruitval tijdens het schilderen.

Woeling

Katoen en kunststof

Bezetting: Varkenshaar

Een zeer belangrijk kwaliteitsaspect van de kwast wordt bepaald door de manier waarop de haren in de kwast worden gezet. Om de ronde vorm te maken in de punt van de kwast, worden de haren rond gezet in de bus. Hiervoor worden speciale mallen (kokers) gebruikt waarbij de haren op de kop erin worden gezet (dus met de wortels naar boven).

Hierdoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van de bles van de varkenshaar en wordt er voorkomen dat de waardevolle bles in het productieproces (gedeeltelijk) wordt afgeschoren. De Copenhagen kwast is de enige kwast, waarbij de haren aan hun uiteinde niet worden afgeschoren.

De bles bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de mate van verfopname en –afgifte van de kwast tijdens het schilderen. De prettige eigenschap van varkenshaar is dat de bles tijdens gebruik steeds verder inslijt, waardoor de kwast eigenlijk steeds prettiger gaat schilderen.

 

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!